Çarşamba, Nisan 28, 2010


Uzun bir ara vermişim..

Bora ile günler çok yorucu ama bir o kadar da eğlenceli geçiyor..
Hergün yeni bir numara ile karşımıza çıkıyor..

Artık gece sütümüzü bıraktık.4 gecedir gece süt istemiyor.. Eğer akşam yemeğini hafif geçtiyse yatmadan süt içiyor ama iyi yediyse suyunu içip yatıyor..
3 gündür sürekli "anee" diye geziyor.. Her gördüğünü her ilgisini çeken eşyayı bana gösteriyor..Böyle olunca da sürekli Aaaanee ya da bazen doğru söylesin diye duymamazlığa geliyorum o zaman yanıma gelip yüzüme gülümseyip işaret parmağı havada "Annne" diyor..

Yemek konusunda çok ısrarcı.Benim ona yemek yedirmemi kesinlikle reddediyor.. Saçları,yüzü,üstü başı ve elleri tamamen batıyor..Allahtan yaz geliyor da her yemek sonrası bir de banyo faslı daha rahat olacak..

Odasında cd çalarında Banu Kanıbelli nin Başka Dünya Yok cd sini açıyorum ve kendi kendine dans ediyor,oyuncakları ile oynuyor..Bensiz 15-20dk geçiriyor..

Ayna karşısına geçip konuşma egzersizleri yapıyor.Ve yüzünün şeklini inceliyor..Ayna karşısında 10-15 kez gözünü aynadaki görüntüsünden ayırmadan anne , baba gibi kelimeleri söylüyor..Farkettiğimi görünce de utanıp yüzünü saklıyor..

Terrible 2 dedikleri kapımızı çalıyor.. Bazı anlarda işin içinden çıkamıyorum.. Dediğim dedik , sinirli , dik başlı bir çocuk oluyor...istediği bişeyi anlamadıysak ya da izin vermediysek eline ne geçerse yere fırlatıyor.. Böyle durumda onu alıp koltuğa oturtuyorum..Ağlıyor ağlıyor 2-3dk sonra sakinlediğinde yanına gidiyorum ve konuuşyorum.Yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum..Hemen boynuma sarılıyor ve yüzünü elleri ile kapatıyor..

Tuvalet eğitimi içinde yavaş yavaş hazır olmaya başlıyor sanırım.. Kakasını başka bir odada kapı arkasında hallediyor.. İşi bittiğinde yanıma gelip bezini çıkartmamı ister gibi çekiştiriyor bezini.. Benden başka pek kimseye altını açtırmıyor..Ben açtığımda eğer odada yabancı birileri varsa gözlerini elleri ile kapatıp , utanıyor..

Temizliği çok seviyor.. Eline ıslak mendil paketini geçirdiğinde başlıyor silmeye kapıları,sandalyeleri,mama sandalyesini,kendi masasını... Elektrik süpürgesi ile aşkı devam ediyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder