Çarşamba, Ağustos 26, 2009

1 yaşa doğru....





Tatilimizi bitirdik..Evimizde 10gün kadar kaldıktan sonra şimdi de Bursa dayız.. Bu sefer de Bora ile ben...Baban yine çalışıp para kazanmak için evimizde..

Bora 'cım artık 1 yaşında koca bir bebek olmana 19 gün kaldı.. Doğum günün Kadir gecesine denk geldiği ve Ramazan ayında olduğu için bayram ertesine kutlamalar yapacağız.. Bayramın son günü Bursa da ,bayramdan sonraki haftasonu da İstanbul da..

1 yaşına ramak kala her gün farklı şeyler öğreniyorsun.. Her günümüz bir öncekinden daha hareketli ve heyecanlı geçiyor..

Bugün deden ve anneannen sana doğum günü hediyeni aldılar..
Bursa ya özel bir de bornoz aldılar.. Artık havluya sarmalanmasın küçük insan bornoz giysin dediler.. :)))
Sen bornozu denerken kahkahalar atıyordun.. :)))

bisikletini almaya giderken arabada sanki birkaç kez anneannenenene ve dedededede dedin. Biz hediye alınacağını anladı.şimdiden teşekkür ediyor diye yorduk :)))

Eivin her tarafı senin oyun alanın.bir yerlere tutunarak istediğin noktaya gidiyorsun..Eğer arada aşamayacağını düşündüğün yer varsa hemen emeklemeye başlıyorsun.. İşi iyice ilerlettin bayağı hızlı emekliyorsun...
Uykun geldiğinde gelip koynuma başını yaslaman içimi eritiyor..
Tatil dönüşü uyku ritmimizi ne güzel bulmuştuk.. Yine yatağına bıraktığımda kendi kendine uyuyordun.. Buraya gelince yine yer değişikliği yüzünden yeni huy edindin.. Önce bir 10dk kadar yatağında debeleniyorsun ama uykuya dalamıyorsun.Ben seni alıp omuzuma yaslayıp sırtına iki pış pış yapınca ancak dalıyorsun..

Anneannen senin için kışlık meyve püreleri hazırlıyor... Afiyetle yesin oğluşum kışın diyor...

Her akşam baban ile internetten kameralı sohbet ediyoruz.. Seni çok özlüyor biraz olsun hasret gidersin diye.. Sen son iki akşamdır ekranda babanı görünce elini uzatıp yüzüne dokunmak istiyorsun..Seviyorsun yüzünü babanın..

Peluş bazı oyuncaklarının yüzüne dokunmasına bayılıyorsun.. Onlara yastık gibi sarılıyorsun.. Ve ayyy diye yüzünde bir gülümseme oluşuyor..

Bugünlerin favorileri dışarıda yürümek ,terasta salıncakda sallanmak ve evde sepet içine top atıp baskettt diye alkışlamak..

Sana bay bay ve alkış yapmayı Erdek de öğretmiştik.. Ama seni bu konuda çok inatçısın.. Alkış yap dediğimizde kendin yapmak yerine bizim ellerimizi tutup bize alkış yaptırıyorsun..
Bay bay dediğimizde yapmıyorsun.. Ama dışarıda gördüğün çocuklara ve özellikle genç kızlara kendi kendine türlü şeyler yapıpı araya bay bay ı da ekliyorsun.. İlgiyi hemen üzerine çekiyorsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder