Cuma, Ekim 08, 2010

Geçmiş günler olur ki....

Uzuuun uzun zamanlardan sonra yaşadıklarımızı özet geçelim...

Erdek dönüşümüz zaten tam bir kabustu.Yine hasta olmuştu küçük beyfendi..Bir yazda bu kadar hastalık olunca hemen İstanbul daki dr umuzdan randevu alıp eve bile gitmeden hastanede aldık soluğu.. Tabi ki yine enfeksiyon almıştı.Büyük ihtimalle deniz suyundan.Çünkü bardaktan içer gibi deniz suyu içiyor yüzerken..

Bu sefer ki hastalıktan dolayı bacakları ve poposu su çiçeği gibi kabardı.. Ağzından antibiyotik aldığımız yetmiyor gibi bir de antibiyotikli kremler sürdük ancak iyileşti.
Sonra malesef evde tadilat başladı..Biz babaanneye taşındık.10 gün kadar orda takıldık..Ben evde ustalarla boğuştum , baba işe gitti , Bora cık da babaannede oyunlar oynadı..


Bayramdan sonra Bora haftada 3 yarım gün yuvaya başladı..Başka çocuklara nazaran alışması çok kolay oldu..Geçen yıl gittiğimiz oyun grubundan ortama alışıktı.Son günlerde zaman dolup onu almaya gittiğimde ağlama krizleri tutuyordu..Millet okula gitmemek için ağlarken bizimki neden eve gidiyoruz diye ağladı.. Baktık olmayacak yetmiyor Bora ya orada geçirdiği zamanlar , haftada 5 yarım güne geçtik.. Hala eve dönmemek için ağlıyoruz ama bir süre böyle devam edecek.. Aralarda isterse uyuması için de bırakacağım..

Yuvadaki diğer çocuklardan ve oradan çokça şey öğrendi..Öğretmeni hergün elime okulda yaptığı şeylerin yazıldığı bir pusula veriyor.. Şimdilik herşey yolunda gibi.. Pusulada da lego yaptı,suluboya yaptı gibi şeyler yazıyor.. aman ne büyük şeyler.. :)))


Yarım gün de olsa okulun Bora ya acayip faydası oldu..Herşeyden önce istediklerini sadece ehh , ıhh ,, gibi şeylerle anlatan oğlum , okuldaki diğer arkadaşları bıcır bıcır konuştukça baktı olmayacak..Şimdi biz ne söylersek tekrar etmeye çalışıyor.Sayıları öğrenmiş galiba bunu da izlediği Akıllı bebek Cd lerinden öğrendi son zamanlarda favorisi Sayılar ve şekiller ve renkler Cdleri...
Bu sabah buzdolabı üzerine yapıştırdığımız renkli sayılar magnetleri ile oynarken bana yeşil 5 i uzattı..Ve yeşil geş dedi.. Beş , iki ve on u öğrenmiş..Sürekli dilinde "ayiirrr" manası Hayır var bir de.. Sürekli onunla ilgilenelim hiç durmadan devamlı oyun oynayalım istiyor.. okullarında, haftaya, okulda çocuklarla ilgilenen psikoloklarının tek tek tüm velilerle görüşeceği söylendi..Bu duruma sevindim.Çünkü profesyonel birinin eğer Bora yı yetiştirirken yaptığım bir hata varsa beni uyarması hoşuma gider..
Sabahları hadi okula gidiyorsun dediğimizde daha uykusu bile tam açılmadan kapı önünde bitmesine hayranım..Hemen pijamalarını çekiştirip cici deyip üstünü çıkartmamı istiyor.. Okula ilk 2 hafta ben götürdüm..Ve ilk hafta sonunda kapıdan öğretmenine teslim edip "Bay bay annecim , öğlen gelip alıcam seni.Sen arkadaşlarınla oyna ve eğlen "değip çıktım.. Bana her seferinde baybay yaptı gönderdi.Öğlen almaya gittiğimdeyse artık öğretmenine "Geldiii" diyor beni göstererek..
Son haftalarda da baba işe giderken onu okula bırakıyor..Ve ona baybay yapıyor.. Okulda mutlu olduğu için ,ne bizi arıyor ne de gitmemek istiyor..Orada yaşıtlarıyla beraber olmak istediği gibi hoplayıp zıplamak, resim yapmak,bahçede coşmak arayıpta bulamadığı..


Bir de arada doğum günümüz vardı..Parti için ne hayallerim vardı ama evdeki tadilat ve bayram tatili herşeyi iptal ettirdi.. Bizde madem büyük bir parti veremiyoruz ailecek küçücük bir kutlama yaptık..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder