Çarşamba, Mart 25, 2009

Aşılar ve Bora nın Maceraları

Bu haftaya stresli ve yorgun girdik.. Nasıl başlarsa öyle gider derler.. Gerçekten de bizim için zor bir hafta oluyor..

Pazartesi sabahı Bora nın aşıları için sağlık ocağına gittik. Biz iki aşı olacak zannediyorduk ki hemşirenin 4 demesiyle dumur olduk.. eşimle birbirimize baka kaldık.. Sanki tek bizim çocuğumuz oluyor ama işte insan dayanamıyor..
Eşim hepsini yaptırmak zorundamıyız..Bir daha ki aya yapsak bile dedi. :))))

Bora nın biraz burnu tıkalı gibi olduğundan hemen doktor geldi.Muayene etti.. Sanki özeldeki doktorumuza gitmişiz gibi herşeyi kontrol etti. Gayet sağlıklı dedi..

Bora nın burnu da tıkalı olduğundan elimde ıhlamur ile geziyorum.. Allahtan seviyor tadını..Hiç itiraz etmiyor su niyetine sürekli veriyorum.. Beyfendi burun aspiratörü ile temizletmiyor.. Babası tutuyor elini kolunu.. O arka planda kalıyor.. Gözünün önünde anne istemediği bişi yapıyor..İşlem bitince 5dk kadar bana gelmek istemiyor.. Ellerimi uzatıyorum gel oğlum diyorum ama nafile arkasını dönüyor bana... :(((
Sonra da unutuyor..Hemen sarılıyor saçlarıma.. Bora sevgisini saçlarımı çekerek , yüzümü tırnaklayarak gösteriyor bu ara...


Çocuk felci aşısı damla olarak ağızdan , Pnömokok , 5li Karma , Hepatit B hepsi birden olunca bizim oğlanı biraz sarstı tabi..
Eve gelince hemen Calpol şurubundan verdim.İlk defa öğle uykusunu 2.5saat uyudu.Normalde 1 saati geçtiği olmamıştı..Tabi bu kadar uzun uyuyunca da ben telaşlandım.sürekli başında bekledim..Nefes alışı normal mi? Ateşi var mı?
Anne olmak insanı biraz psikopat yapıyor galiba.. Az uyusa endişe çok uyusa endişe..
:)))

Pazartesiden beri de gece çok güzel olan uyku düzenimizde alt üst oldu.. İki gecedir beni zombi gibi dikiyor başında.. Bora uyuyor ama mıkır mıkır.. Emziği atıyor ağzından sonra neden ağzında emziği yok diye ağlıyor.. Gaz çıkarmaya çalışıyor çıkarsa ne ala uykuya devam ama çıkaramayınca yine sinirlenip çığlık atarak ağlıyor.. Bu işi nerden keşfetti hiç bilmiyorum..Ama bişeye sinirlenince çığlıklarla ağlamaya başlıyor..Sesinin son perdesinden çığırıyor..

Alttaki ikinci dişde bir iki güne gün yüzüne çıkacak gibi.. Buradayım diyor..

Bir de bugünlerde TV sorunumuz var.. Arkası dönük olsada devrilip tersten televizyon izlemeye çalışıyor.. Artık evde televizyonu kapatıyorum..Yoksa sürekli gözü orda..
Bu durum en çok beni etkileyecek gibi.. Evde tek başıma dört dönüyorum.. Televizyon oyalıyordu beni biraz olsun.. Şimdi o da yok..

2 yorum:

  1. Okurken sanki 5 sene önceye gittim.Oğlum 5 yaşında,ama bu tarz haller zaman zaman hala yaşanıyor.
    Şimdi birde bebek geliyor.Seneye bizdede yine aynı senaryo oynayacak beyaz perdede..Bakalım ne yapacağız abiyle birlikte:)))
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Siz tecrübelisiniz o zaman.Üstünden zaman geçse de unutulmaz bu olaylar..
    Yolda olan bebeğinize sağlıkla kavuşmanızı diliyorum.Abi ye de öpücükler gönderiyorum..

    YanıtlaSil