Cuma, Ekim 02, 2009

Meziyetlerin

Bugünlerde Bora

Artık top peşinde koşuyorsun..Ve ayağınla topa vurup alkış yapıyorsun.Bütün evi böylece gezmiş oluyorsun..Canın sıkıldığında önüne bir top koymamız yeterli oluyor..Seni mutlu etmek için..
Oğlum lambamız nerede? dediğimizde hemen kafan yukarı dönüyor ve gösteriyorsun..
Artık yemek seçimi yapmaya başlıyorsun sanırım.Eskisi kadar iştahla her yemeğe saldırmıyorsun.
Ellerimi yukarı kaldırdığımda sende benimle birlikte aynısını yapıyorsun.. Alkış yaptığımda da beni taklit ediyorsun.
Bize yanında bardakla bişiler içirmiyor ve bişiler yedirmiyorsun.biz daha ağzımızı açmadan sen çoktan ondan istediğini anlatıyorsun..
Kedi ve köpeklere karşı çok yakınsın.. Onları nerde görsen hemen dokunup sevmek istiyorsun..
Dışarıya yürüyüşe çıktığımızda bugün ilk defa bizim elimizi tutmak istemedin.Kendi başına yürüdün..
Odanda tek başına oyun oynamaya başlıyorsun.Birkaç dakika da olsa bunu yapıyorsun..
Bugünlerin en favori işi gittiğin odanın kapısını kapatmaya çalışmak..Allah'tan önlemler önceden alındı:))
Her gün mutlaka öğleden sonraları müzik açıp dans ediyoruz.. Sen dans ederek alkış yapıyorsun ama nedense dansın sonu Bora beni yakalayamaz oyunu ile bitiyor :)) Evde saklambaç oynamaya başladık.Biz bir kenara saklanıyoruz ve sen gelip bizi buluyorsun..Ya da biz senin önüne atlayıp bööö diyoruz sende kahkahalar atıyorsun..

Banyo yapacağını anladığın zaman hemen banyo kapısı önüne gidiyorsun ve sabırszlanmaya başlıyorsun.. Banyoda seni hazırlamak için bir zaman geçerse bana bakarak bezini ve üstündeki eşyaları işaret ediyorsun ki çıkarayım ve bir an önce banyo yapalım..

Arada seni tuvalate götürüyoruz.bezin üzerindeyken banyoya koyduğumuz lazımlık a oturtuyoruz.. Çok mutlu oluyorsun... Umarım bu alışkanlık bir süre sonra tuvalet eğitimi faslında bize faydalı olur..

bir de uyku sorunumuz başladı iki gündür.. Yatağına bırakıp dışarı çıkardım ve sen kendi kendine uyurdun..Ama iki gündür yatağına yaklaşman bile seni ağlatmaya yetiyor.. Ne gece ne gündüz eskisi gibi düzenli uyumuyorsun.. Geceleri bilmem kaç kere ağlıyorsun..gündüzleri uyku saatinde yatmak istemiyorsun.. Umarım bugünlerde geçicidir.. Kurduğumuz düzen alışkanlıklarımız umarım kaybolmaz...


Her yeni gün bana ve sana için bir sürü ilkler yaşatıyor...
Sen hayatı öğreniyorsun ,ben anneliği....
İyi ki doğmuşsun oğlum.. Seni seviyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder