Pazartesi, Kasım 29, 2010

Olanlar Günler Günlerrr


Bayram tatilimiz baya bayaaa uzun oldu.. 2 hafta mola verdik buradaki koşuşturmaya..
İlk durak her zaman ki gibi Bursa anneanne ve dede ziyareti..Bayramda Bora diğer kuzenleri ile bol bol oynadı , kavga etti, itişti kakıştı..Onlardan bir sürü yeni meziyetler ve kelimeler öğrendi..
Artık şarkı söyleyen bir oğlum var.. İlk şarkımız da "po.po po.polin po.polin po.po ya" :))) İkinci favori şarkımızda " iya iya oooo" :)))
Yeni kelimeri söylemeye başladı..
Yağmur : mağmurr
Havuç : Avuu : Havuz da
Taksi : Tatti
Kamyon : Gammonn
Cadde : Catçe
Bahçe :Batçe
Uff uff : eğer bir yerini göstermiyorsa su yok bir yerini gösteriyorsa canı acıyor

Yılbaşı ağacımızı kurduk dün birlikte.Çok mutlu oldu..Renk renk süsleri dallara takmaya çalıştı ama olmadı.Anneye yardım etti süsleri vererek.. En son aşama ışıkların takılıp denenmesindeyse mutluluğu tavan yaptı..
Ağaca dokunmamasını söylediğimde anlamadı..Ben " Elektrik var tehlikeli annecim" dedim.Sanki anladı ama ne anladıysa artık..Bir kelime daha öğrendi "elektrik" ..
Marketlerde onun için "kanguguu"..Nerde bir market görsek kangugu değip içine dalmaya çalışıyor..
Okuldan çok memnun hele ki 2 hafta aradan sonra gidince..Kapıda onu karşılayan öğretmeninin boynuna atlamış.Eşim bizden kimseye böyle sarılmıyor diyor.. Anneanne babanne dede duymasın diyor :))
Bizimle pek kelimelerle iletişim kurmuyordu inattan.. Ama tatilde bir kedi bulduk..Çok uysal Bora nı yaptığı herşeyde iç tepki vermeyen , ona gel gel dedi..Suyunu ikram etti..
Artık daha fazla iletişime geçiyor sanki bizimle.. Kelimeler yavş yavaş dökülmeye başladı.. Geç oldu biraz.Endişelenecek bişi yok nasılsa..
Okuldan hergün çantasına günün özeti şeklinde pusula koyuyorlar.. Yemekte olanlar haniglerini yediği ya da nasıl oyunlar oynadığı gibi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder