Salı, Şubat 22, 2011

Endişe ve Gurur

Kafamda yazılmayı bekleyen bir sürü şey var. Nereden başlasam nasıl yazsam hiç bilmiyorum..

Birkaç ay önce Bora'nın okulundaki psikologları bize Bora için algıları çok güçlü,resimleri çekiyor ve anında hafızaya kaydediyor,zor bir çocuk olacak,diğer çocuklardan farklı demişti..Sonrasında da Üstün Zekalılar Enstitüsünün bir testini yaptırmamızı söyledi..
Dediğini bir süre düşündükten sora kabul ettik.. Çünkü eşimin geçmişinde de 1 yaşında 3 kelimeli cümleler ve 3 yaşında okuma olunca Bora da olma ihtimali yüksekti..
Sonuçta evet Bora kendi yaşıtlarından önde gidiyordu..Görsel hafızası çok iyiydi..Testlerde de bunlar doğrulandı..
En sevdikleri uzun zamandır Şekiller ve Sayılardı.. Nerede ne görse şekillerini söylüyordu..Elleri ile daire ve üçgen yapıyordu.. "Bak oğlum araba" dediğimde o tekerlekleri gösterip Daire diyordu..
Son bir ayın favorisi de Harfler...
Dışarıda nerede yazı görse harfleri ayrıştırmaya başlıyor.. Pek çok sesli ve sessiz harfi öğrenmiş..
Kitap okurken parmağımla kelimeleri takip etmemi istiyor.. Daha önceleri sadece resimlerine dikkat ederdi..Artık resimler ikinci planda kalıyor..O kelimelerle ilgileniyor..

Bu ilk zamanlar bir yanımı gururlandırırken bir tarafım çok korkuyordu.. Şimdiler de bu tamamen endişeye dönüştü... Türkiye de bu konuda ne kadar az araştırma ve destek olduğunu öğrendikçe daha da endişelerim artıyor..

Enstitünün cumartesi günleri okulumuzda başlattıkları eğitime katılmaya başladık..Çünkü biz velilere de arada seminer tarzında güzel ve faydalı bilgiler veriyorlar..Bizlere de danışmanlık yapıyorlar..Bizde yeni girdiğimiz yönümüzü bilmediğimiz yolda onlar sayesinde adım adım ilerliyoruz..

Bora her cumartesi ders sonrası bize daha farklı geliyor.. Sanki daha büyümüş gibi.. Davranışları,tavırları o gün bir adım önde oluyor normal zamana göre..

2 yaş civarında yapılan bu testlerin tam doğru sonuç vermediğini biliyorum..Çıkan sonuç da zaten rakam değeri olarak verilmedi.. Sadece yaşıtlarından daha önde öğrenme kapasitesi olduğu söylendi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder