Salı, Mayıs 03, 2011

Bora'nın Kitaplığı




Kitabımız "Ay'a Yolculuk" Bora'nın son zamanlar da en çok okuttuğu ve kendince canlandırdığı kitap..Hatta bu kitabı okula götürmüşlüğü bile oldu..

Kitap bana çok cazip gelmese de Bora için çok eğlenceli oldu.. Ben bu kadar hayal gücü barındıran bir kitabı algılaması zor olur diye düşünmüştüm ama Bora her zaman ki gibi beni şaşırttı..


Kitap bir yavru ayı aya gitmek için karton bir kutu kendince roket, yağmur çizmeleri kendince ay botu ve mutfaktan süzgeç kendince ay başlığı yapıyor..Yolculukta kendisine bir de baykuş eşlik ediyor..Ay da piknik yapıp geri dönüyorlar..





Bu kitaplar da çok sık olmasa da arada oyun amaçlı kısa süreli baktığımız kitaplar..
Büyüteç bir ara elinden hiç düşmedi..Şimdi aklına gelirse eline alıyor.. Bu kitaplarda minik hayvanları bulurken bize büyüteç eşlik ediyor..Hem kelime hazinesi genişliyor hem yeni hayvanları öğreniyor..



Bu kitap Tübitak yayınlarının kitaplarından..İçinde sıcak , anlaşılır , sade yazılmış bir öykü var..Hem de çocukların dikkatlerini geliştirmek için her sayfadaki resmin içine küçük bir ördek gizlenmiş bunu bulmalarını sağlıyor..







"Kırmızı elma" Sade dille yazılmış,arkadaşlığı,yardımlaşmayı anlatan güzel bir kitap..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder