Pazar, Haziran 07, 2009

Gezinin İlk Durağı Bursa

Tatilimizde ilk önce anneanne ve dede Bora yı özlediler görsünler,sevsinler diye Bursa da birkaç gün kaldık..
Bora gezide maşallah diyim bizi hiç üzmedi,endişelendirmedi.. Büyük insan gibi herşeyi olgunlukla karşıladı.. Oteli,yemekleri,insanları hiç yabancılamadı.. Hep böyle olgun ol bebeğim ki seninle daha nice gezilere gitmeye hiç korkmayalım..






Bursa da her zamanki gibi vazgeçilmez aktivite "Mangal"....
Hep birlikte kalabalık sofralar...Özlenen yüzler... Anne ve baba ile özlem giderme... Onların Bora ya olan aşkları....

Bursa da Gezmeler.... Havuz Ulucami nin yanıdaki havuz..Bora bayıldı oradaki fıskiyelerin afengine.. Çığlıklarla gülücükler attı...


Bursa dan pazartesi sabahı yola çıktık.. İstikamet Eskişehir.. N.teyzemiz yeni evine taşındı.. Defneciğimizi de çok özlemiştik.. O da bizi çok özlemiş ama en çok Bora yı.. Sürekli Bora nın onunla birlikte yeni odasındaki yeni yatağında yatmasını istedi..Eskişehir de ancak 1 saat kaldık..Kahve molamızı orda vermiş olduk..
Bu arada ev ço güzel olmuş..Herşeyi gönüllerince aldılar..İnşallah sağlıkla mutlulukla otururlar...

Oradan çıktık..Aysu teyzemize Afyon-Bayat a gittik..Orada teyzoşla özlem giderdi Bora..Teyzoşun arkadaşları da bizim oğlana ayrı bir ilgi gösterince şımardı kerata..

Sonra oradan da Afyon daki V.tesislerinde çay molası... Bu sık sık molalar hem bize hem de Bora ya çok iyi geldi.. Arabada uzun süre kalıp sıkılmasına olanak vermemiş olduk..
Tesislerde jetonlu oyuncaklar bizimkinin çok ilgisini çekti.. Alışması için jetonsuz oynattık üzerlerinde.. Resimler de oradan..

Denizli üzerinden Nazilli Aydın yapacaktık..Keyfimiz yerindeydi..Ama Denizli de bence "Trafik canavarı" olan biri dikkatsiz ve çok büyük bir hatayla sollama yapmaya kalkınca bizi bariyerlere doğru itti..O anda direksiyonda ben olsaydım eşim kadar iyi kurtaramazdım.. Bora çok korktu..Eşim de sinirlenince adama uzuuunnn uzun korna çaldı..Etrafta polis aradık ama nedense ihtiyacın olduğunda hiç bir yerde trafik polisini bulamazsın..Yoktu.. Bende plakasının ve arabanın fotoğraflarını çekip gerekli yerlere şikayetimi yaptım..Umarım en azından bir uyarı falan verilir.. Bizi en çok sinir eden adamın ifadesizliği mi denir.. Yoksa aval aval ne diyon der gibi bakması mı?? bilmiyorum.. bir hata yaptın Allah a şükür kazasız atlattık..En azından bir pardon mahiyetinde bişiler yap.. Adam ne yaptığının bilincinde bile değildi...İşte bu yüzden bence her yıl ehliyeti olan vatandaşlara sınav yapılsın..Ama bu sınavlar "Kırmızı da ne yapılır" olmasın..Arabayı çalıştırabilene ehliyet verilmesin.. Layığıyla sınava girsin herkes başaran kullanmaya devam etsin,başaramayan biraz daha kurs görsün...

Nazilli de bizi bekleyenler bize güzel bir pide ziyafeti çektiler..Gece 10 gibi ancak otelimize giriş yaptık.. Böylece 12 saatlik yolculuk son buldu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder