Pazartesi, Nisan 11, 2011

Günler Olanlar Gelişmelerr


8 Nisan 2011

Çarşamba sabah okula gönderirken gözünde çok küçük parça çapak gördüm.Önemsemedim..Okuldan bir geldi , göz şiş (sanki kavga etmiş yumruk yemiş gibi.Öğretmeni telaşla anlatıyordu nasıl olduğunu(bense ileriki günlerde kavga edip eve böyle gelme ihtimalini gözümde canlandırıyordum)öğlen uykusundan sonra biraz kızardığını ama eve gelmesine yakın şiştiğini söyledi.

Akşam kaynayıp soğutulmuş su ile pamuk yardımıyla temizledik sık sık.

Sabah da doktor yolu tutuldu.. Ne şanslıyız ki şiş bir gözün üstüne ,bir akan kulağımız oldu o gece..Doktorda üstüne boğazı da kızarmış dedi.. Ehh be oğlum neden sırayla bulmazsın bu hastalıkları geldi mi hepsi bir anda..Allah beterinden saklasın...

İki gündür de evdeydi Bora..Okulda hoplayıp zıplamaya alışmış bir bünye var..Benim canım çktı iki gündür ona böyle ortamlar sağlıycam diye..

Allahtan kitap sever bir çocuk..Ben yorulunca "Hadi oğlum kitap okuyalım" dediğimde dinleniyordum ancak..

Son günlerin favorisi "Aç Tırtıl" kendine benzetti herhalde tırtılı:)) Kitabımız da "Fatih Erdoğan" imzalı ;)
Okullarına imza günü için gelmişti .Bizde ne kadae çeşit alabiliyorsak almıştık.Sırayla da çıkarıyoruz şimdi karşısına.
Bora'nın bu kitabı seviyor çünkü içinde meyveler,sayı sayma,tırtıl,kelebek ve aburcuburlar var..
Kitabı elimize aldık.Arka arkaya 10 kez okuduk..Benim midem bulanmaya başlamıştı ki Bora sıkıldı kalktı...

Bora'nın meziyetleri

Anneanne,dede,babanne,teyze,kuzenler aile grupları ile isimleri biliyor..10a kadar ritmik sayıyor..Bir de tahta rakamlı puzzle da 11,12,.. yanyana getirip bize söylüyor..Bunu nasıl ,ne zaman çözdü anlamadık..



Şimdi de en sevdikleri aynı olanları eşleştirmek,labirent ,farklı olanları bulma çalışmaları...

Uyku songünlerde reddediliyor..Öğle uykusu bir nebze daha kolay ama akşamları en geç 21:30da uyuyan çocuk gitti..21:30da yatağa gidip 23 e kadar anne-babaya akla karayı seçtiren bir çocuk geldi..

Hafta sonu bu sorunu çözdük gibi..Geçen günler bize bunu gösterecek.Hafta sonu 2 gün öğle uykusunu atladık..Günü gayet neşeli ve enerjik bitirdi..Sadece akşam 19:30 sıraları ayarlar azıcık kaçtı.. Zaten 20:30 gibi de uyumuş oluyor..Hem de 5dk da :))) Sabaha kadar da eskisi gibi uyanmaları olmuyor..Son günlerde 3 , 4 saatlerinde kalkmak istiyordu..Oyun oynamak,tv izlemek... Bunlar 2 gündür yok..Deliksiz 11-12 saat uyuyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder