Cumartesi, Haziran 05, 2010

Bora- Sünnet-Minik fasulye

İkinci hamilelik korktuğum gibi gitmiyor...

İlkinde mide bulantıları, halsizlik ve kusma vardı... İkinci de bunlardan sadece halsizlik var.Ama ilki kadar çok değil.. İnsan vücudu ne garip şartlara göre durum değerlendirmesi yapıp ona göre tepki veriyor galiba..
Bora bütün gün evin içinde koşuşalım,oyunlar oynayalım istiyor.. Hareketsiz tek aktivitemiz kitap okumak..Artık kitaplarını bulup getiriyor ve "Okuu kuu " diye çığlık çığlığa sözde konuşuyor..
Zaten 21 aylık bir çocuğa da halsizim oynayamam gibi bir bahane de söylenmez.. Onun öğle uykusu saatleri benim için de şekerleme zamanı oluyor.. Bugünlerde zorlandığımız bir alt değiştirken attığı tekmelerden karnımı korumak bir de kitap okumamı istediğinde ya da sıkıldığında gelip karnımın üstüne oturmaları... Doktorum pek kucağıma almamamı söyledi ama ne mümkün.. 5 kat merdivenleri bazen kendi çıkmak istemiyor ve bana naz yapıyor mecbur kucağımda..Evde de bazı zamanlar kucağımda olmak istiyorr bende dayanamıyorum ve kucağıma alıp miss kokusunu içime çekiyorum..
Bu ara en büyük işi çığlık atmak..Seviniyor çığlık atıyor , sinirleniyor yine çığlık ve kızıyor,üzülüyor yine çığlık atıyor.. Kızınca bakıyor ki çığlık sökmüyor hemen yüz ifadesi değişiyor şirin moduna geçiyor. :))

Bugünlerin bir de stresli geçme sebebi..Sünnet olayımız.. Doktor ile görüşüldü salı sabahı hayırlsıyla inşallah sünnet olayı da bitecek.. Nazkoz ile olacak olması biraz bende stres yapıyor.. Keşke yenidoğan fırsatnı kaçırmasaydık.. Pazartesi anneanne,dede ve teyze gelecekler.. Bu sayede hem bana biraz dinlenmek içi fırsat çıkacak hem de sünnet zamanı yanımızda olup bize güç verecekler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder