Pazartesi, Temmuz 05, 2010


Tatil son hızla akıyor Bora için...

Dün oyun grubu dışında ilk defa 4 çocuk bir arada bahçede oynamaya çalıştılar.. Bora içlerinde en küçük olanı..
Bora da dikkatimi çeken birkaç şey oldu..Daha önceki günler çocuklarla oynamak için can atarken , oyuncakları elinden alındığında arkasını dönüp başka oyuncakla oynamaya devam eden çocuk yoktu..Dün biraz asabi miydi? bilmiyorum..Oyuncaklarını paylaşmak istemiyor artık.. Yaşının gerektirdiği bişi olduğunu biliyorum.Ama ısrarlıyım öğrenmesi konusunda...
Baba da birkaç gün bizimle birlikteydi..10 gündür babayı görmüyordu.İlk gece zor geçti..Saat 1 de uyandı sabaha karşı 3.30da ancak uyudu..Ağlamak, kriz hepsi vardı..
Her gün denize girmese de her gün mutlaka terastaki havuzunda suyla oynuyor..Bayılıyor su ile haşır neşir olmaya...
Dil gelişimi içinde burası Bora için oldukça faydalı oldu.. Yeni kelimeler arada ilk cümleler çıkıyor.. Kendi yaşına yakın çocuk gördüğünde sevinçden zıp zıp tavşan gibi zıplıyor..
Tv artık hiç ilgisini çekmiyor.. Burada oynaması için ona yeni oyuncaklar aldık..Onlarla bile pek ilgilenmiyor..Sürekli etraftaki çocukların isimleri ile bağırıyor ki sesini duyup dışarıya çıksınlar..
Bahçede oynamak , kedi-köpek sevmek en büyük mutluluğu... Bir yavru kedi ile öyle güzel oynadı ki.. Kedinin selameti açısından biz oyunu bitirdik..Yoksa kedi Bora nın elinde helak olacaktı.
Denize bayılıyor..Ne kolluk ne simit hiç bişey istemiyor.. Bizim onu tutmamızı bile kabul etmiyor..Kendi yapabilirmiş.. Kumla oynuyor..Kendi oyuncaklarını paylaşmak istemiyor ama başka oyuncaklara hemen atlıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder